In de aanloop naar Kerst zijn de meest verrassende soorten fruit en groente te verkrijgen. Eosta heeft voor de culinaire hoogstandjes rond de kerst verse producten klaar staan zoals vergeten groente uit grootmoeders tijd (paarse spruitjes!) of exotische fruitsoorten zoals de maracuja, de granadilla en de oranjerode mamey-sapote, die een karamelachtige smaak heeft. Het goede kerstgevoel wordt gewaarborgd door de biologische, Demeter en fairtrade productiemethode van de telers.

Via de Nature & More duurzaamheidsbloem kan de consument zelf de duurzame eigenschappen van de producten opzoeken. Zo komen de biologische tamarinde, granadilla, maracuja en mamey-sapote van teler Jan Bernard uit Peru, code 120 op www.natureandmore.com, die een coöperatie van meer dan 1000 kleine boertjes in het tropisch oerwoud in het noorden van Peru leidt. Het bedrijf is fairtrade gecertificeerd voor mango's en bananen en de boertjes dragen met hun milieuvriendelijke aanpak bij aan de instandhouding van het regenwoud.

Voor onvergetelijke smaken en kleuren van oude groenterassen uit het Wild Wonder assortiment kan men denken aan aardperen, veelkleurige bieten, veelkleurige wortels, wortelpeterselie pastinaak, paarse spruiten of paarse boerenkool! Deze worden geteeld door Demeter teler Krispijn van den Dries, code 444 op www.natureandmore.com. Krispijns bedrijf is bovendien een zorgboerderij, waar de zorgcliënten ofwel "hulptelers" met veel liefde bijdragen aan het telen en verwerken van tientallen soorten gewassen.

Zo wordt het goede gevoel niet alleen in de buik, maar ook in het hart gewaarborgd.