Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeien zoeter tijdens de winter

In Jinju in Korea, worden het hele jaar door aarbeien geproduceerd. Gelegen in Gyeongsangnam-do, produceert deze regio 4.970 ton aardbeien per jaar. De weersomstandigheden zijn ideaal dankzij de afwezigheid van veel sneeuw- en regenval. De aanwezige kassen voorzien in een constante productie. De jaarlijkse verkoop bedraagt $100 miljoen en de aarbei uit Jinju heeft de aandacht van veel buitenlandse kopers getrokken.Het aardbeienras die in de regio wordt geproduceerd heet “Maehyang.” Het ras is steviger dan de meeste andere aardbeien waardoor de aardbeien tijdens het verschepen extra vers blijven. De zoetheid bedraagt 11.4 Brix. 
 
Doordat de aardbeien in Jinju in voedzame bedden op heuphoogte van een volwassene worden geteeld kunnen de producenten de kwaliteit en productiviteit van de planten verbeteren. Daarnaast maken de teeltbedrijven ook gebruik van milieuvriendelijke landbouwpesticiden.

De winteraardbeien zijn altijd het beste

Het is momenteel behoorlijk koud in Korea. Juist nu hebben de werknemers van Gyeong Nam Trading Inc. het erg druk. Zodra het weer kouder wordt hebben de telers steeds meer werk. Ondanks het feit dat de aardbei een lente-vrucht is zijn de winteraardbeien lekkerder omdat de smaak minder zuur is en ze meer suiker bevatten, dit komt door de lagere temperaturen. 
 
Het is dan ook geen verrassing dat kopers in de rij staan voor deze aardbeien. Maar met een productie-oppervlakte van 538,600, is Gyeong Nam Trading Inc. in staat om aan de vraag te voldoen. 
 
Jeff Jeon, manager bij GyeongnamTrading Inc. vertelt: 'In 2000 zijn we begonnen met het exporteren van aardbeien naar Zuidoost Azië, Singapore en Hong Kong. En de populariteit van ozne aardbeien blijft groeien. Dit jaar behaalden we een record verkoop van US$4,000,000. We willen verder uitbreiden door onze aarbeien ook in Europa te gaan verkopen. Ons doel voor volgend jaar is een verkoop van US$10,000,000.'

Bron: www.agrafood.co.kr
Publicatiedatum: