Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe verspil je minder voedsel?

De feestdagen die eraan komen zijn vaak een schrijnend voorbeeld van de hoeveelheid voedsel dat we niet meer gebruiken. We verbruiken niet alleen teveel voeding, maar we verspillen vooral teveel. Ten eerste gaat er via de landbouw zelf al veel verloren. Soms hebben groenten en fruit niet de vorm of het uiterlijk dat ze zouden moeten hebben, en dan komt deze voeding al niet in de markt terecht. Tijdens de distributie gaat er nog eens heel wat aan voeding verloren en zelf zijn we ook verantwoordelijk voor heel wat afval. Als we al ons keukenafval optellen, dat eigenlijk ten onrechte wordt weggegooid, dan komen we al gauw aan een bedrag van verschillende honderden euro’s. En toch, het kan anders. We kunnen namelijk opletten en zeker tijdens de feestdagen.
  • Geef overschotjes mee aan de mensen, zodat ze dit bijvoorbeeld de dag nadien kunnen naverwarmen.
  • Overschotten die niet meer voor consumptie geschikt zijn, kunnen heel vaak nog kipjes blij maken.
  • Feestdagen zijn eens de gelegenheid om mensen in contact te laten komen met vegetarische voeding of alleszins vegetarische hapjes.
  • Voorverpakt kost meer en produceert meer afval. Verse groenten en vlees krijgen de voorkeur, ook al omwille van de reductie van afval.
Bron: Groenhuis.org
Publicatiedatum: