Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanaf 2012 jaarrond Fair Trade mango's

Nature's Pride zet volgende stap naar meer duurzaamheid

Elke dag vertrouwen we op onze goede relaties met onze telers. We werken nauw samen om producten te verbouwen met respect voor mens en natuur. Ons gemeenschappelijk doel is om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van onze activiteiten op de maatschappij en het milieu. Na het opzetten van ons Ethical Trading Initiative in 2006 en sindsdien diverse sociale projecten in de gemeenschappen van onze telers, zijn we nu klaar om de volgende stap te zetten. Vanaf januari 2012 krijgen onze mango's een IMO Fair Trade certificaat dat 'Fair for Life - Fair Trade' heet.

‘Fair for Life – Fair Trade’ en ‘For Life’ door IMO

IMO (Institute for Market ecology), is een gerenommeerde internationale certificeringsinstelling voor biologische, duurzame en ethische controle met meer dan 20 jaar ervaring en duizenden gecertificeerde operaties in meer dan 70 landen wereldwijd. Met het IMO Fair Trade certificaat genaamd ‘Fair for Life – Fair Trade’, zijn we er zeker van dat onze producten aan de strenge Fair Trade eisen voldoen. Naast ‘Fair for Life - Fair Trade’ bestaat er ook een ‘For Life’ certificaat dat op de interne bedrijfsprocessen focust; wij zien ‘For Life’ als een soort Global G.A.P. voor sociale verantwoordelijkheid. De eisen voor ‘Fair for Life – Fair Trade’ zijn hetzelfde als voor ‘For Life’ plus een garantie voor een minimum prijs en een extra premie. Wanneer een teler één van deze onafhankelijke IMO certificaten haalt, bewijst hij dat de sociale vereisten en goede arbeidsomstandigheden verzekerd zijn voor alle medewerkers.



'Fair for Life – Fair Trade’: Eerlijke prijs en bijbehorende sociale premie

Samen met de teler komen we een Fair Trade prijs overeen voor hun product. Met die prijs moeten alle kosten gedekt zijn, plus een eerlijke winst gemaakt worden. Hier bovenop komt een Fair Trade premie die zal worden geïnvesteerd in lokale sociale projecten waarvan de lokale werknemers direct profiteren.

Grote sociale impact dankzij een kleine premie per doos

Wij betalen slechts een kleine premie per doos, zonder de verkoopprijs substantieel te verhogen. Daarmee beogen we het Fair Trade systeem op onze totale productie toe te passen zonder het product uit de markt te prijzen. Vanwege de grote hoeveelheden die we verkopen, resulteert dit in een hoog totaalbedrag voor sociale verbeteringen en projecten.


We beginnen met mango’s, andere producten volgen...

Ons doel is om vanaf januari 2012 jaarrond Fair Trade mango's aan te bieden. Elke Fair Trade mango is makkelijk te herkennen aan de zwarte ‘Fair for Life - Fair Trade' sticker. Het certificeren van mango’s is nog maar het begin. We zullen nieuwe producten van telers over de hele wereld bij één van de twee IMO certificaten gaan onderbrengen. Om er zo voor te zorgen dat elk product dat we importeren geproduceerd en verwerkt is op een eerlijke manier, zonder de prijs substantieel te verhogen.

We streven ernaar om eind 2012, 25% van onze omzet te realiseren met 'Fair for Life - Fair Trade' en 'For Life' gecertificeerde producten. En 50% in 2013. Ons uiteindelijke doel is dat 100% van onze telers 'For Life' of 'Fair for Life – Fair Trade' gecertificeerd is. Met meer dan 350 telers en telersorganisaties in 60 landen hebben we een enorme, maar mooie uitdaging voor ons liggen. Dat is wat Nature's Pride Fair Trade noemt...

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze MVO Manager, Els Lindeboom. T: +31 174 219157 E: els@naturespride.nl W: www.naturespride.nl
Publicatiedatum: