Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentijnse kersen van Chimpay weer beschikbaar

Tholen - Van Ooijen Citrus is half november begonnen met de eerste kersen uit Argentiniƫ. "Sinds een weekje doen we de soort Lapins en dat is niet alleen een aantrekkelijke kers om te zien, maar ook erg lekker", aldus Marcel van der Welle van Van Ooijen. De kleur is volgens hem mooi donker.

De kersen komen uit de streek Rio Negro en zijn van het merk Finca Chimpay. De importeur laat weten dat de volumes van de kersen dit seizoen normaal zijn, maar qua maat vallen ze wat kleiner. "Aangezien we in Europa graag grotere maten en ook donkere kersen willen hebben, komt er wellicht toch wat minder naar Europa." Hij vertelt tweemaal per week een nieuwe zending te ontvangen. "Dus de kersen zijn altijd vers." Het seizoen loopt nog ongeveer tot het einde van dit jaar. "Daarna hebben vliegtuigzendingen niet meer de voorkeur."

De verkoop verloopt volgens Marcel naar behoren. "Richting de kerst zou de vraag echter best nog wat mogen aantrekken. We mogen niet klagen, maar het is geen hoogvlieger."

Voor meer informatie
Van Ooijen Citrus BV
Handelsweg 149
2988 DC Ridderkerk
Tel: 0180-655555
Fax: 0180-557544
www.vanooijencitrus.nl