Tunesië: dadeltelers verwachten in 2011 een recordopbrengst

Tunesië zal dit jaar een recordopbrengst van zo’n 190.000 ton dadels registreren. Dat verklaarde Sofiene Meddeb, directeur van de Vereniging voor Tunesische fruittelers (Groupement Interprofessionnel des Fruits (GIF)), tijdens een bijeenkomst met de Tunesische pers.

Vergeleken met vorig jaar zou dit een stijging van zo’n 9,5% (170.000 ton) betekenen. Wat betreft de export van dadels uit het Noord-Afrikaanse land gaat Meddeb uit van een exporthoeveelheid van 90.000 ton. In het vorige seizoen, dat van oktober 2010 tot september 2011 liep, werd er in totaal 84.000 ton dadels naar 72 landen geëxporteerd. De grootste hoeveelheden gingen naar Marokko, Frankrijk, Duitsland, Rusland en België.

De daadwerkelijke dadeloogst loopt in Tunesië zo’n tweeënhalve maand: van oktober tot midden december. 70% van de totale productie is afkomstig uit het teeltgebied Gouvernorat Kébili. Er leven in Tunesië meer dan 50.000 telers van de dadelproductie. Er worden ook biodadels geteeld. Hiervan bedroeg de oogst afgelopen jaar 6.000 ton.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven