Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ocean Spray investeert miljoenen in cranberryverwerking

Ocean Spray Cranberries investeert wereldwijd miljoenen dollars in het uitbreiden van de verwerkingsmogelijkheden voor cranberries. ‘We investeren $50 miljoen in een modern cranberry verwerkingsfaciliteit in Massachusetts in de Verenigde Staten,’ zo vertelt Kristen Girard voedingswetenschapper bij Ocean Spray International Services. Hiermee kan er 25 miljoen pond meer aan zoete, gedroogde cranberries worden geproduceerd voor de industriële markt in de Verenigde Staten en Europa. 

Toch lijkt zelfs deze gigantische investering klein in vergelijking met de plannen voor een andere investering van $105 miljoen die het bedrijf van plan is om de komende vijf jaar te investeren om zo nog eens 50 miljoen pond extra cranberries te kunnen produceren. 

Girard: ‘De vraag is er en telers gebruiken ook steeds meer hectare om aan die vraag te kunnen voldoen.’

Het bedrijf wil zich zelf ook gaan profileren in andere regio’s zoals de Aziatische en Mexicaanse markt. Een woordvoerder vertelt: ‘We willen cranberries wereldwijd ontwikkelen. Azië biedt een erg aantrekkelijke markt en daar willen we ons de komende jaren dus ook op gaan richten.’

Daarnaast investeren ze ook in een samenwerkingsproject met Complete Phytochemical Solutions om zo de hoeveelheid proanthocyanidines (PAC’s) te kunnen meten in cranberries. ‘We vinden het belangrijk dat de gezondheid en welzijnsvoordelen van cranberries aan bekendheid winnen en daarom vinden we het ook belangrijk dat de hoeveelheid PAC’s nauwkeurig kan worden gemeten,’zo vertelde Tom Jones, senior manager bij Ocean Spray ITG. ‘Een verbeterde methode zal meer wetenschappelijk bewijs bieden van de kwaliteit van onze producten en biedt de hele sector ook een methode om hun producten te testen.’

Publicatiedatum: