Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria wil cashew productie verhogen

Nigeria wil de komende paar jaar de productie van cashewnoten verhogen om zo de export van andere producten dan olie te vergroten en diversiteit aan te brengen in de economie van het land.
Om dit te bereiken is de Bank of Industry (BOI) een samenwerkingsverband aangegaan met de African Cashew Alliance (ACA) om de jaarlijkse productie van cashewnoten van 10 ton per jaar te verhogen naar 400 ton per jaar. Daarnaast werken de twee organisaties ook samen met het Raw Materials Research and Development Council (RMRDC)

De directeur van ACA, Idrissi Kilangi zei: ‘De Afrikaanse cashewnotenindustrie is in staat om meer dan $300 miljoen in rauwe noten te produceren. Daar komt nog eens $300 miljoen bovenop aan toegevoegde waarde in het verwerkingsproces. Hierdoor ontstaan er meer dan 200 nieuwe banen in de landelijke gebieden. Deze sector moet gepromoot worden en als serieuze investeringsmogelijkheid worden gezien voor donors en de regering. 

De directeur van BOI, Mohammed Alkali, zei dat de bank bereid was om de productie van dit product financieel te ondersteunen. Volgens hem is de cashewproductie een van de gebieden waar telers zich echt in zouden moeten verdiepen. ‘Wij zijn vanaf het begin af aan hierbij betrokken geweest en we willen dit doen slagen. We willen strategieën gaan ontwikkelen en de productie, verwerking en marketing van cashewnoten onder handen gaan nemen. 

Volgens Alkali is Nigeria, na India, Brazilië, Vietnam, Guineau-Bissau en Tanzania, de grootste producent van cashewnoten wereldwijd. Het grootste deel van de Nigeriaanse cashews wordt rauw geëxporteerd naar India en Vietnam voor de verwerking en export. Dit levert vervolgens dus ook weer financiële voordelen op voor deze economieën. 


Publicatiedatum: