De Smurfit Kappa Group is Europees leider in containerboard, massief karton, grafisch karton en verpakkingen van golf- en massief karton en heeft een sleutelpositie in verschillende andere verpakkings- en papiersegmenten. Om haar positie als totaalleverancier van verpakkingsoplossingen en bijbehorende verpakkingsmachines te versterken, wil Smurfit Kappa intreden op de markt van de aardbeien. In deze markt is er de laatste jaren een verschuiving zichtbaar van hout naar dozen en Smurfit Kappa wil hierin niet achterblijven.


Klik hier voor een filmpje en meer foto's

Samen met Veiling Hoogstraten hebben ze nagedacht over de ontwikkeling van een nieuwe doos. Deze doos werd ontwikkeld op basis van onze behoeften in combinatie met hun kennis. De verschillende mogelijkheden werden naast elkaar gezet en de keuze is gevallen op een doos in massief en gecoat karton. Op dit type doos is de drukkwaliteit beter en kan men zonder veel meerkosten actiegerichte bedrukking op de markt brengen. Het massief karton zorgt er tevens voor dat de doos waterbestendiger is. Een belangrijk voordeel voor aardbeien, welke bewaard worden bij 100% RV en waardoor de mogelijkheden om buiten in doos te oogsten, vergroten.Naar aanleiding van deze nieuwe doos werd een dozenopzetmachine op maat ontworpen. De machine maakt gebruik van de meest moderne technieken en was de uitgelezen kans voor Smurfit Kappa om zich te profileren op de markt.
De Premium Tray erector heeft een opzetcapaciteit van 27 à 28 dozen/minuut. De machine onderscheidt zich door een aantal zaken: weinig storingen, lage stilstandtijden, een gebruiksvriendelijke interface en weinig uitval van karton.Bron: Nieuwsbrief In-Co

Klik hier voor een filmpje en meer foto's