


Abonneren
Vacatures
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Ervaring in Mexicaanse tuinbouw
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
Top 5 - gisteren
- Dijco van Bleiswijk naar Barendrecht
- Visvervoerder spreidt vleugels uit naar diepvries en AGF
- "Preiprijzen de afgelopen week fors gedaald, maar goedkoop zullen ze dit seizoen niet worden"
- Verrassende retailconcepten in Nederlands-Duits grensgebied
- Aldi verwikkeld in Twitter-woede vanwege vreemde etikettering
Top 5 - afgelopen week
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “Dit is een winkel die al 30 jaar niet meer bestaat”
- "We kunnen als kleinere coöperatieve een mooi alternatief zijn voor twijfelende telers"
- Conservenfabriek moet onterecht ontslagen directeur miljoen betalen
- "Prijsniveau Egyptische uien dichtbij Hollandse"
Top 5 - afgelopen maand
- MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”
- "Gelukkig is er meer begrip bij klanten dat tariefverhogingen onontkoombaar zijn"
- "Het Belgische aanbod kan de situatie in de groenten hier doen kantelen"
Weer
Geen gevolgen voor smaak, kleur en geur
Aardbeien langer houdbaar door coating met cassave
Het onderzoek onder leiding van Miriam Dupas Hubinger van de Universiteit van Campinas vond dat de coating het microbieel bederf tegengaat zonder dat het invloed heeft op smaak en uiterlijk. Aardbeien zijn zeer bederfelijke vruchten en gevoelig voor gist- en schimmelgroei. Een moderne manier om aardbeien langer te bewaren is in een koelcel, maar dit veroorzaakt volgens de onderzoekers smaakverlies. Zij vonden dat aardbeien met eetbare cassavezetmeel coating, met of zonder kaliumsorbaat, minder gewichtsverlies hadden en de consistentie van het vruchtvlees goed bleef gedurende 15 dagen bij opslag van 5° Celcius. De coating werkte beter zonder kaliumsorbaat en in de proef werd de houdbaarheid met nog drie dagen verlengd in vergelijking met de controlegroep in de proeven. Er werden geen significante verschillen waargenomen bij kleur, oplosbare vaste stoffen, pH en zuurgraad van de behandelde aardbeien.
Onderzoek naar verlenging van de houdbaarheid van aardbeien is al vaker gedaan met tarwe- en maiszetmeel, maar verlenging van de houdbaarheid zonder nadelige gevolgen voor kleur, uiterlijk en smaak bleef tot nu toe uit. De onderzoekers zeiden dat cassavezetmeel zelden gebruikt wordt in de voedingsmiddelenindustrie, maar het komt overvloedig voor in tropische landen in Zuid-Amerika en Afrika en kan tegen lagere kosten dan andere zetmeelproducten geproduceerd worden.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector: