Zuid-Afrikaanse druivenoogst van excellente kwaliteit

Tholen - Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen heeft een vertraging in de afrijping opgelopen van twee weken, maar nu zijn de weersomstandigheden ideaal voor de oogst. Ondanks de vertraagde afrijping en suikervorming van de druiven door een late seizoensstart is volgens een bericht van de Zuid-Afrikaanse tafeldruivensector (SATI) de algemene kwaliteit van de druiven prima en de besmaat uitstekend.

Ondertussen is de oogst gestart in de vroege teeltregio's van Oranje River. Bij Klein Pella & Onseepkans en Blouputs werd in week 46 gestart met het verpakken van de rassen Prime en Flame Seedless. In deze gebieden zullen naar verwachting in week 47 de volumes een piek bereiken. Door de lage nachttemperaturen zijn de omstandigheden nu ideaal voor de afrijping.

Bij Olifants River nadert nu de oogst voor de rassen Prime, Flame Seedless en Starlight. De verwachting is dat in de zuidelijke regio's bij Trawal de oogst begint in week 48, gevolgd door de regio Vredendal in de weken 49 en 50.

De oogst in het noordelijk deel van Berg River bij Piketberg en Saron zal in week 51 en 52 beginnen. Ook hier is de kwaliteit tot op heden zeer goed. De kwaliteit van de druiven bij de Hex River Valley ontwikkelt zich naar verwachting. Het ziet er gezond uit, maar het is nog te vroeg om een oogstdatum te voorspellen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.