Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Boon van AJB's Fruitbox:

"Grote veranderingen in lycheeseizoen Madagascar"

Tholen - Sinds een week worden de lychees van Madagaskar bijna dagelijks per vliegtuig aangeleverd. Eind volgende week, 16 of 17 december, arriveert de eerste boot met lychees uit Madagaskar. Na de eerste boot staat een tweede aankomst gepland op 22 of 23 december, met een totaal van 12.000 pallets. Daarna gevolgd door een aantal losse containers, die niet voor het einde van week 1 in het nieuwe jaar zullen aankomen. "Dit seizoen zal de import wederom flink dalen tot 13.500 pallets, wat ongeveer 4000 pallets minder is dan in het vorige jaar. Dit is mede te danken aan de nieuwe regelgeving vanuit Madagaskar", zegt André Boon van AJB's Fruitbox.


"De exportbond GEL hebben de traditionele importeurs gevraagd een lijst van nieuwe condities in te vullen en terug te sturen. Dit om de producenten te beschermen en de soms sterk tegenvallende resultaten zoals in het verleden te voorkomen. Voorheen ontvingen de meeste importeurs een groot gedeelte in commissie. Dat is nu sterk veranderd", zegt André Boon. Hij laat weten dat er twee importeurs de nieuwe condities accepteerden en dan ook als enige twee importeurs zijn overgebleven: Univeg (Katopé) en Dole Paris. AJB’s Fruitbox heeft een nauwe samenwerking met Dole Paris voor de verkoop in Nederland en de andere noordelijke landen, alsmede de Oostbloklanden.

Volgens hem zullen de sulfietproblemen, die zich vorig jaar hebben voorgedaan, dit seizoen zo goed als zeker zijn uitgesloten. "Vorig jaar waren er overschrijdingen maar men heeft in de afgelopen periode veel geïnvesteerd om de behandeling onder strenge voorwaarden en controle van onder andere een Duits laboratorium uit te voeren." De kwaliteit van de lychees uit Madagaskar is volgens André dit seizoen prima. "Vanuit Zuid-Afrika komt er tot nu toe minder deze kant op vanwege weersomstandigheden. De Zuid-Afrikaanse lychees per container zullen zeker pas in het nieuwe jaar in wat grotere hoeveelheden arriveren.

Voor meer informatie:
AJB's Fruitbox
[email protected]
www.ajbfruitbox.com
Tel. :0031 591552186
Fax : 0031 591553087