Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sinterklaas op herhaling!

Veiling Zaltbommel boekt wederom omzetrecord

Opnieuw heeft Sinterklaas de Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel met een bezoekje vereerd. En evenals vorig jaar kwam hij niet met lege handen. Het in 2010 gevestigde omzetrecord was overschreden aldus de goedheiligman. De kaap van € 34 miljoen doorbroken. Stabiel en op koers zo karakteriseerde hij de ontwikkelingen bij Veiling Zaltbommel. Bestuur en directie namen de felicitaties met zichtbaar plezier in ontvangst. Met nog enkele weken te gaan zal naar verwachting ook de grens van € 35 miljoen nog worden gepasseerd.



Dat dit resultaat bereikt werd ondanks de soms zeer moeilijke marktomstandigheden van het afgelopen jaar is vooral te danken aan de fruitafzet en dan met name de aardbeien. Een sterke groei van het volume die door de markt redelijk tot goed werd opgenomen, ligt hieraan ten grondslag. Voor de groenten is 2011 alles behalve een recordjaar. Geconfronteerd met de EHEC-crises en de afzetgevolgen daarvan, zijn de resultaten zeer mager. Dit levert een dubbel gevoel op.



De uitdaging voor 2012 is voor iedereen, telers, kopers en medewerkers, dan ook duidelijk. Met vereende krachten werken aan rendement herstel voor alle partijen in de keten.

Voor alle aanwezigen had Sinterklaas nog een attentie.
Publicatiedatum: