Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
slechts 66% uitgekeerd

Boete voor Spanje na late verdeling EHEC-compensatie aan telers

De EU heeft kritiek geuit op Spanje, naar aanleiding van het uitkeren van de compensatie aan de tuinders naar aanleiding van de EHEC-crisis. Spanje heeft nagelaten om het geld rechtstreeks aan de telers uit te keren. In totaal kreeg Spanje een compensatiefonds van 71 miljoen euro, maar slechts 66% is uitgekeerd. De deadline voor uitkering van dat geld was vastgesteld op 15 oktober. Er is nu een boete uitgeschreven, waarbij 5% wordt gekort op het budget en die boetes kunnen nog verder oplopen. Deze actie is ondernomen om het geld uit te keren naar de gedupeerde telers en niet voor andere doeleinden.

Ook andere landen zijn nog niet helemaal op orde met de subsidie-uitkering. Portugal heeft alle gedupeerde telers betaald, Polen keerde 97% van de subsidies uit, Duitsland 96%, Frankrijk 95%, Griekenland 94%. Italiƫ maakte het nog bonter dan Spanje door maar 44% van het budget tui te keren. Bulgarije heeft 77% van het budget uitgekeerd.
Publicatiedatum: