Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vergeten groenten bij Mechelse Veilingen

Bel'Orta-producten vanaf vandaag beschikbaar

Vandaag hebben de Mechelse Veilingen voor de 1ste keer “vergeten groenten” verkocht onder het nieuwe label BEL’ORTA. BEL’ORTA werd voorgesteld tijdens de vakbeurs ‘Tuinbouw Vlaanderen’ en dankzij de herkenbare huisstijl, die herinneringen oproept aan grootmoeders keuken, zullen de “vergeten groenten” makkelijk herkenbaar zijn in de supermarkt, detailhandel en speciaalzaak.

Reeds enkele jaren is er een tendens naar seizoensgebonden, lokaal én duurzaam geteelde groenten. “Vergeten groenten” passen perfect in dit plaatje en mede dankzij de groeiende populariteit in de Vlaamse media hebben “vergeten groenten” hun plaats heroverd in de groenterayons.

Vanaf maandag 5 december worden de volgende groenten onder het BEL’ORTA label gecommercialiseerd : aardpeer, biet, boerenkool, koolrabi, pastinaak, rammenas, rapen, witte bonen en wortelpeterselie.

Andere groenten, die in de loop van 2012 onder BEL’ORTA zullen worden aangeboden, zijn : aardappelen (vitelotte, ratte, geithoorn), boterbonen, erwten, ijskegel, patisson, postelein, rabarber, schorseneer, sluimerwten, snijbonen, suikermaïs en warmoes.

De kwaliteiten van de BEL’ORTA groenten vallen onder het Flandria lastenboek

Publicatiedatum: