Seizoen Winter Exquise aardbeien weer van start bij The Greenery

Het Nederlandse winterseizoen van de aardbeien staat voor de deur. De Winter Exquise aardbei kenmerkt zich door de vorm, maat en de gegarandeerde uitstekende premium kwaliteit.De Winter Exquise, de zogenaamde ‘winterkoninkjes’, zijn aardbeien uit de belichte teelt. Het zijn aardbeien van hoge kwaliteit en hebben een bijzonder hoge brix-waarde. De aardbeien worden geteeld onder belichting en vinden vooral hun weg naar groentespeciaalzaken en verre exportbestemmingen. Mede dankzij de gezondheidstrend en de trend waarbij consumenten zichzelf meer willen verwennen met lekker eten, wint de smaakvolle aardbei aan terrein.


Koploper

Arno Loos is één van de telers die Winter Exquise aardbeien aanvoert: “De Winter Exquise is een zeer smaakvolle aardbei voor de tijd van het jaar. Met de Winter Exquise hebben de supermarkt en groenteboer een bijzonder product in het schap liggen. Geen enkele aardbei smaakt in de winter zo lekker als deze Hollandse winterkoning. Wat ons product uniek maakt, is dat de Winter Exquise op deze kwekerij op duurzame wijze wordt geteeld en dus minder belastend is voor het milieu. De samenwerking met The Greenery biedt ons goede verkoopkansen via haar klantenbestand en logistieke netwerk.”

Arno Loos is een koploper op het gebied van duurzaamheid en is daarvoor beloond met het Nature Counts predicaat. Het label wordt twee maal per jaar door een jury van deskundigen toegekend aan producten waarvan de teelt aantoonbaar duurzamer is dan conventionele teeltmethoden. De samenwerking tussen aardbeienkwekerij Loos met twee melkveehouders en een akkerbouwer rondom duurzaam biogas, wat uniek is in Nederland, levert de teler een besparing op van ongeveer één miljoen kuub gas per jaar.Winter Exquise aardbeien zijn vanaf nu tot en met maart beschikbaar. Ze worden uitsluitend gelegd gepresenteerd met een Exquise topkaart en zijn beschikbaar in dozen van 8 x 500g.

Voor product- en verkoopsinformatie kan u contact op nemen met The Greenery Softfruit, Sjraar Hulsman (s.hulsman@thegreenery.com) +31 (0) 765136054 of +31(0) 650214835.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven