Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vincent Schoonbrood, La Tropicana Exotic Food Importers:

"Zoete aardappelen uit Honduras 'hot' op het moment"

Tholen - La Tropicana Exotic Food Importers werd ruim 3 jaar geleden opgericht door Vincent Schoonbrood. Daarvoor was hij ook al meer dan 15 jaar actief in de agf-handel, waarvan 10 jaar in de exotenhandel. La Tropicana verhandelt voornamelijk verse producten voor etnische markten, zoals gember, cassave, eddo, zoete aardappel, yams, kokosnoten, plantains, hot peppers, tamarinde, etc. "We richten ons echt op de speciale producten, de grote bulk is aan ons niet besteed", aldus Vincent.

De producten komen wekelijks aan per boot vanuit landen als Costa Rica, China, Dominicaanse Republiek, Ghana, Ivoorkust en Honduras. "De meeste 'by air' producten gaan rechtstreeks naar de eindbestemming", vertelt hij. Het overgrote deel van het assortiment is jaarrond beschikbaar bij La Tropicana.



Hij vertelt momenteel dat de zoete aardappelen met wit vruchtvlees uit Honduras goed lopen. "De populariteit stijgt en nu er weinig andere landen sturen, is de vraag groot." Vrijwel alle producten zijn bestemd voor re-export. "Deze exoten vinden ook wel hun weg in steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Brussel maar de belangrijkste exportmarkten voor La Tropicana zijn Frankrijk, Spanje, Portugal, Verenigd Koninkrijk en Italiƫ."

Voor meer informatie:
Vincent Schoonbrood
La Tropicana
St. Maartenslaan 26
6221 AX Maastricht
Tel: +31 (0)43 350 0348
www.latropicana-efi.nl