Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse druiven onderweg

Het druivenseizoen in Zuid-Afrika heeft twee weken vertraging opgelopen. Telers in de Noordelijke provincie, Orange River en Olifant's River regions. Een rapport de South African Table Grape Industry (SATI) toont aan dat de export in week 46 gelijk lag met het seizoen 2009-10, hoewel cijfers ongeveer 3% hoger lagen op 80.960 dozen (4,5 kg).

De vertraging betekent dat de export 9% lager is dan in seizoen 2010-11, maar SATI verwacht later in het seizoen weer op het normale niveau te komen.
In de Noordelijke provincie is het weer tot nu toe perfect geweest, laat de sectororganisatie weten. "Maar door de vertraging van het lage suikergehalte kon men pas later gaan pakken."

Het ziet ernaar uit dat de oogst in het noordelijke deel van de Berg River region van start gaat in week 51 en 52. De kwaliteit van de vroege variƫteiten ziet er momenteel goed uit. Het is volgens SATI nog te vroeg om het begin van de oogst in de Hex River Valley te voorspellen, maar de ontwikkeling ziet er volgens hen goed uit.

bron: freshfruitportal.com
Publicatiedatum: