Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walnoten gevoelig voor klimaatverandering

Verenigde Staten – Walnootbomen zijn van groot economisch belang voor de Amerikaanse staat California. Het gaat om een sector waarin 1 mld dollar omgaat. De bomen zijn echter erg gevoelig voor bepaalde klimaten, zo toont onderzoek van Douglass Jacobs, een professor in bosbouw en natuurlijke grondstoffen aan Purdue University, en Martin-Michel Gauthier, onderzoekswetenschapper voor het Ministerie van Natuurlijke Grondstoffen in Quebec, Canada. 

‘De walnootbomen kunnen alleen groeien op plekken die niet te droog én niet te nat zijn. Slechts onder hele beperkte omstandigheden kunnen ze goed groeien,’ zo vertelt Jacobs. Volgens hem zal de soort in aantal afnemen door de klimaatveranderingen, vooral door de toenemende droogte. 

‘Veranderingen in vochtigheid kunnen de overlevingskansen zonder irrigatie sterk beperken. En bijna alle modellen met betrekking tot klimaatveranderingen tonen aan dat het in de toekomst droger zal worden,’ zo stelt Jacobs. 

Het Hardwood Tree Improvement and Regeneration Center van Purdue University heeft een teeltprogramma voor walnootbomen waarmee zij soorten proberen te vinden die beter geschikt zijn voor de verschillende klimaten. 
Publicatiedatum: