Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Afdekken uien in kisten:

Kies het juiste systeem

Wat het juiste systeem is voor het afdekken van uien in de kistenbewaring, hangt af van de grootte van de bewaring en de bedrijfsvoering. Er zijn diverse systemen en soorten doek in de handel. Voor een kistenzuigsysteem is het zuigkleed een belangrijk onderdeel. Het zorgt voor de juiste luchtstroom in de kisten. Een goede luchtstroom zorgt voor een goede droging van de uien en een goede verdeling van het kiemremmingsmiddel. Een zuigkleed moet minimaal twee derde van de kist bedekken. De breedte van het zeil is dus belangrijk. Zuigkleden zijn in diverse diktes verkrijgbaar. Een dik zeil is sterker, maar een dunner doek is soepeler en beter hanteerbaar.

Op- en afrollen

Het zuigkleed wordt vaak met de hand op- en afgerold. Dit is zwaar werk en nog enigszins gevaarlijk ook. Het gebruik van een schaarhoogwerker of een speciale kist op een heftruck maakt het werk veiliger. Er zijn diverse systemen in de handel voor het automatisch op- en afrollen van het zeil. Dit bespaart tijd, maar er zit wel een prijskaartje aan deze systemen.

Bron: Groen Kennisnet

Publicatiedatum: