Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-aardappelen: goede opbrengst maar veel afgekeuringen


De oogst van bio-aardappelen is in heel Duitsland afgerond, zo meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft uit Bonn. De huidige schattingen van de oogstopbrengst bevestigen dat de opbrengst iets bovengemiddeld is, precies zoals men aan het begin van de oogst verwachtte. 

De bruto hoeveelheid zou 10% hoger ligger dan die van vorig jaar. Maar als je bedenkt dat 25 tot 30% van deze hoeveelheid bij het sorteren is afgekeurd, wordt het oogstvolume weer beduidend gerelativeerd.

Er waren zelfs partijen waarbij zelfs meer dan 40% van de aardappels afgekeurd werden. De telers doen hun best om continue goede producten te leveren. Ze hebben voor het voorjaar dan ook goede partijen in de koeling opgeslagen. De verkoop in november wordt door diverse verkopers verschillend beoordeeld. Sommigen spreken van een duidelijke groei vergeleken met vorig jaar, anderen hebben slechts iets meer aardappels verkocht. 

Het huidige prijsniveau van bio-aardappels ligt beduidend onder het niveau van het voorseizoen, maar wel hoger dan het prijsniveau in seizoen 2009/2010. Men plant om op korte termijn het prijsniveau weer wat op te krikken. 

Bron: www.ami-informiert.de
Publicatiedatum: