Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: nog steeds minder vraag naar agf


De Duitse markt kampt nog steeds met een verminderde vraag naar sommige groente- en fruitsoorten vanwege de EHEC-bacterie. Dat deelde de GfK mee, het grootste Duitse marktonderzoeksbureau.

Volgens de GfK werden er in oktober 2011 elf procent minder komkommers en acht procent minder wortelen verkocht dan het jaar daarvoor. Dit terwijl de prijzen slechts minimaal stegen. Aan de andere kant werd er weliswaar zeventien procent meer sla verkocht, maar dan wel tegen een 25% gunstigere prijs. De paprikaverkoop steeg met negen procent bij twaalf procent lagere prijzen. Alleen bij tomaten is de balans positief, ze werden namelijk zo’n 21% duurder maar werden ondanks dat toch drie procent meer verkocht dan vorig jaar. 

Bij het fruit ziet het er nog slechter uit. Ten opzichte van vorig jaar zijn er in oktober 2011 in totaal 17% minder appels, 16% minder ananassen en sinaasappels en 7% minder bananen verkocht. Dit terwijl de prijzen duidelijk daalden. De dalende prijzen en terughoudende consumenten zorgden ervoor dat de omzet van groente en fruit in oktober daalde met zo’n 8%. Daarmee is het groente- en fruitsegment het enige levensmiddelensegment dat na tien maanden in de rode cijfers staat, zo meldt de GfK. 

Bron: www.fruchthandel.de
Publicatiedatum: