Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
citrusseizoen binnenkort van start bij Medji

"Import vanuit Egypte verloopt moeizaam"

Tholen - De politieke onrust in Egypte bemoeilijkt de import. Zondag werd op het Tahrirplein in Caïro een massademonstratie gehouden. De betogers eisen dat de militaire leiders van Egypte aftreden. De parlementsverkiezingen zijn dan wel voorbij, maar het is nog steeds onrustig in de Egyptische hoofdstad.

Medhat Samir van Medji Import Export Sales vertelt dat import vanuit Egypte zeer beperkt is. "Er wordt amper gevlogen op het moment, dus de handel verloopt erg rustig." Hij vertelt dat de producten nu vooral naar de nabijgelegen landen gaan. "Ik verwacht dat de situatie over twee weken wel is verbeterd als het citrusseizoen van start gaat."

De importeur ontvangt onder andere aardbeien, citrus en groenten uit Egypte. Medhat vertelt in Egypte samen te werken met een leverancier, die een eigen productie heeft. Hij vertelt dat het druivenseizoen net is afgelopen, alsmede de granaatappelen. "Nu zijn er aardbeien, maar we moeten even afwachten wanneer die deze kant op kunnen komen." De producten gaan onder andere naar Finland, Ierland en Duitsland.

Citrus

Over een aantal weken gaat het Egyptische citrusseizoen van start. "De volumes zijn groot maar er zullen dit seizoen wel veel kleine- en middelmaten beschikbaar zijn." Medji zal mandarijnen (o.a. Nadorcott en Mineola) en sinaasappelen (o.a. Valencia, Navel en Baladi) binnen gaan krijgen. "Ik verwacht een goed seizoen tegemoet te gaan met de kwaliteit die men gewend is vanuit Egypte."