Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan investeert in Braziliaanse citroenen

Japan – De Japanse regering gaat $3 miljoen in de Braziliaanse regio Jaíba investeren in de komende vier jaar. Hiermee willen zij de fruitproductie stimuleren, zo kondigde de Braziliaanse regering aan. 

De financiële steun zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van een informatiesysteem voor lokale producenten. Dit systeem moet de handelsomstandigheden verbeteren en training bieden op het gebied van marketing planning. Met dit geld wordt onder andere de kwaliteitscontrole verbeterd. Zo komen er gekoelde opslagruimten en koeltunnels. Ook wordt er meer aandacht besteed aan training en certificering. 

De lokale overheid van de staat Minas Gerais en het International Cooperation Agency of Japan (JICA) hebben een overeenkomst ondertekend voor een vierjarig investeringsprogramma met betrekking tot de handelingen na het oogsten en marketingpraktijken.

JICA vertegenwoordiger Katsuhiko Haga zegt dat hij wil dat Jaíba landelijk een voorbeeld zal zetten voor de geïrrigeerde landbouw. ‘Wij willen er graag voor zorgen dat de regio zijn eigen merknaam krijgt en bekend wordt als Jaíba Products,’ zo sprak hij.

De Jaíba regio bedekt 67,526 hectare waarvan er 53,66 hectare geïrrigeerd wordt. De meest verbouwde gewassen zijn citroenen, mango’s, bananen en druiven. Deze worden geëxporteerd naar Spanje, Portugal en Argentinië.

Bron: www.freshfruitportal.com 
Publicatiedatum: