Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China verscherpt regels voedselveiligheid


Na een reeks van schandalen komen Chinese autoriteiten nu met strengere regels betreffende voedselinspecties, aldus de website Foodnavigator-asia.com. Volgens Tarian Li, directeur van de afdeling Voedselveiligheid Incidenten van het Ministerie van Volksgezondheid, is het probleem hier niet meteen mee opgelost en zullen de autoriteiten nog voor veel uitdagingen komen te staan.

Het grootste probleem is het gebrek aan een standaardnorm in werkwijzen wat betreft het gebruik van apparatuur en hulpmiddelen die in alle Chinese provincies gelijk is. “De overheden moeten duidelijke richtlijnen geven met betrekking tot controle en verantwoordelijkheid. Ook moeten de protocollen met betrekking tot voedselveiligheid en de controle daarvan vastgelegd worden,” aldus Li. Verder bestempelt hij gebrek aan expertise op het gebied van voedselinspectie, samen met het tekort aan fondsen voor moderne apparatuur als een bedreiging voor de voedselveiligheid. 

Ook de inspectiebureaus willen dat er duidelijke regels gesteld worden met betrekking tot de uitvoering van de regelgeving, zodat voedselproducenten die de wet overtreden daarvoor gestraft kunnen worden. 

Publicatiedatum: