Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelen en groenten telen op de bank


Duitsland – Zelfs in hun flat kunnen stedelingen nu een echte tuin bijhouden in hun woonkamer. De Duitse ontwerpster, Pia Wustenberg, heeft een leven tapijt ontwikkeld waarop men aardappels kan telen. Het levende kleed zal blijven bloeien zo lang het maar water krijgt.

Het innovatieve idee vraagt echter wel om een goedgevuld portemonnee, het groeien er van kost al snel £1,000. 


Het levende tapijt begint met een zacht, grijs kussen. Daarna, wanneer de zaadjes wortel beginnen te schieten, komt het gras er doorheen zetten in een speciaal gekozen patroon. Volgens de website van de ontwerpster brengt dit: 'de kwaliteiten van een levend organisme over op een levenloos object.'



'Ik hou van het reilen en zeilen in het centrum van de stad, maar ik mis een tuin om in te zitten en voor te zorgen en zo ontstond het idee voor het tuintapijt,' vertelde Wustenberg, momenteel woonachtig in Londen. 


Wustenberg: 'De tapijten worden gemaakt van alpaca vezel. Dit is zacht en zorgt ervoor dat het mos goed kan groeien. Het maken van een groot kleed kost drie volle dagen en kost £1,000.'

De huiskamer van de ontwerpster produceert 3kg aardappels per oogst. 
Publicatiedatum: