Chili’s walnotensector verwacht hogere prijzen

Het ziet ernaar uit dat Chili’s walnotenproductie volgend jaar zal toenemen met 17%, tot 46.000 ton (MT), volgens Chilenut vicepresident Vittorio Bianchini. Hij vertelde dat de export van het land zou kunnen oplopen tot 41.600 ton in 2012.
 
Dit zou Chili plaatsen als de op één na grootste walnootexporteur ter wereld, na de Verenigde Staten, en het zou de vierde grootste producent (Frankrijk) naar de vijfde plaats doen zakken. Bianchini zegt dat de groei te danken is aan een beter beheer van de bestaande boomgaarden en aan de constante toename van het oppervlak dat beplant wordt met walnootbomen.

In 2005 bezat Chili 15.000 hectare, wat tot 25.000 steeg in 2010 –een stijging van 67%. Dit jaar wordt geschat dat Chili 27.000 hectare heeft gewijd aan walnootboomgaarden. Hij voorspelt dat de opbrengsten van de producent in 2012 zullen stijgen tot 2 dollar per pond, in vergelijking met $1,95 per pond in 2011.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.