"We moeten vaker naar de groenteboer"

Dagelijks twee ons groente en twee stuks fruit. Bijna iedereen weet het. Maar niet iedereen eet het. En dat terwijl een voedingspatroon rijk aan plantaardige voedingsmiddelen ook nog eens beschermt tegen kanker. We zouden dus vaker een bezoekje moeten brengen aan de groenteboer.

De meeste Nederlanders eten te weinig groente en fruit. Uit recente cijfers van de Voedselconsumptiepeiling (2007-2010) blijkt dat maximaal 14 procent van de volwassenen voldoende groente eet (twee ons per dag). Bij kinderen is dit nog minder: slechts 1 tot 2 procent van de kinderen vanaf 7 jaar jaar haalt de aanbevolen hoeveelheid groente. Ook de fruitconsumptie is veel te laag: afhankelijk van de leeftijd eet 3 tot 26 procent dagelijks minimaal twee stuks fruit.

En dat is nogal niet wat. Zeker als je je bedenkt hoe gezond het consumeren van groente en fruit is. Een wetenschappelijk rapport van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF) laat zien dat een voedingspatroon gebaseerd op plantaardig voedsel de meeste bescherming biedt tegen kanker. In combinatie met een gezond gewicht en voldoende lichaamsbeweging is dit de beste manier om je risico op kanker te verlagen. Plantaardig voedsel bevat namelijk veel vitaminen en mineralen die het lichaam gezond en sterk houden.

Bron: Gezondheidsnet

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.