Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plastic tassen worden duurder

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je wordt naar de supermarkt gestuurd voor boodschappen en bij de kassa ontdek je dat je geen boodschappentas hebt meegenomen. Geen probleem, dan koop je er gewoon een. Ze kosten toch maar 15 cent. Maar daar wil milieuminister Jacqueline Cramer wat aan veranderen.

Minister Cramer vindt dat mensen zuiniger moeten zijn op hun plastic tassen en er minder van moeten verbruiken. Dat is beter voor het milieu. Ze denkt dat, als de tassen duurder zijn, dat ook gebeurt. En daarom wil ze een belasting op plastic tassen gaan invoeren. Het plan wordt eerste getest. Als mensen inderdaad zuiniger zijn op duurdere tassen, wordt de belasting volgend jaar ingevoerd.

Ierland heeft sinds 2002 al een bag-tax, oftewel een tassenbelasting. Bij de kassa van de supermarkt betaal je 15 cent voor een plastic tasje. Koop je een stevigere, dan kost je dat 70 cent. Volgens minister Cramer worden in Ierland nu 90% minder tassen gebruikt. Het jaarlijkse gebruik ligt op 30 tasjes per persoon. De Amerikaanse stad San Francisco nam een strengere maatregel: daar is het gebruik van plastic tassen verboden. Restaurants, supermarkten en apotheken mogen geen plastic zakken meer weggeven. Mensen moeten zelf een stoffen tas of een kratje meenemen.

Bron: Sevendays.nl
Publicatiedatum: