Luuk Broos, directeur van Maison Luuk Catering, doet een wereldrecordpoging sinaasappels stapelen en helpt daarmee het goede doel. De wereldrecordpoging vindt plaats op zondag 4 december bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel. De eigenaar van de zaak, Piet den Hartog, sponsort de actie met 100.000 sinaasappels oftewel 20.000 euro. De sinaasappels gaan namelijk verkocht worden, per kist of versgeperst.

Dit gebeurt in de dagen vóór de wereldrecordpoging. Het streven is om 30.000 euro op te halen voor de stichting Verstandelijk Gehandicapten Midden-Brabant en (het jeugdopleidingsplan van) vv Desk-Kaatsheuvel. Onderdeel van de actie is dat men met platte karren, een drumband, blaaskapel en zwarte pieten Kaatsheuvel intrekt om sinaasappels te verkopen. Ook is er gratis popcorn voor kinderen. Jeugdleden van Desk en de stichting doen mee aan deze actie.

De wereldrecordpoging zelf gebeurt met 5.500 sinaasappels. De eerste sinaasappel wordt gelegd door de loco-burgemeester van Kaatsheuvel, enkele verstandelijk gehandicapten, Desk'ers en andere kinderen die mee willen doen. Broos is al wereldrecordhouder champagneglazen stapelen. Tijdens de millenniumwisseling stapelde hij er 32.000. Later verbrak hij zijn eigen record met 43.680 glazen. En het plan is om een toren te bouwen met 100.000 glazen.

Bron: www.fastserviceentree.nl