Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwartiermaker Christine van Grunsven mikt op eerste paal in 2013

Veel interesse AGF-bedrijven voor bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard

Tholen - Afgelopen week heeft ook de gemeente Rotterdam ingestemd met de Gemeenschappelijke Regeling voor een snelle aanleg van een 90 hectare groot bedrijventerrein in Nieuw-Reijerwaard. Volgens kwartiermaker Christine van Grunsven, die namens de gemeenten Barendrecht, Rotterdam en Ridderkerk de zaken ambtelijk voorbereidt, is er veel interesse van AGF-handelscentra in het tuindersgebied. "We mikken op de eerste paal van de nieuwbouw in 2013!"

"De interesse is groot, juist ook uit onze doelgroep: de agrologistieke bedrijven. Voor hen is dit een ideale plek, in het verlengde van de huidige bedrijven", concludeert de kwartiermaker. Eind 2012 zal het inpassingsplan worden vastgesteld door de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De provincie heeft voor Nieuw Reijerwaard 9 miljoen subsidie toegezegd. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie 16,25 miljoen en de Stadsregio Rotterdam 5,25 miljoen.Onder meer Olympic Food Group gaf al aan op Nieuw-Reijerwaard een nieuw centrum voor voedselproductie en -distributie te willen bouwen. Zover is het echter nog niet. Momenteel vinden de onderhandelingen met de tuinders plaats, die zich in een cluster hebben verenigd en bereid verklaard ruim 60 hectare grond te verkopen. Zolang er geen resultaat bereikt is, kan er niets worden verkocht, maar Van Grunsven verwacht medio 2012 actief met het gebied de markt op te kunnen.

Bij dat tempo kunnen de tuinders in Nieuw Reijerwaard echter nog een struikelblok zijn. De Echo publiceerde begin augustus dat de aankoop van grond door de overheid was begonnen. Die tuinders zouden 95 euro per vierkante meter krijgen, maar moeten daarvoor de grond 'schoon', dat wil zeggen zonder bebouwing, opleveren. Niet voor alle tuinders is dat aanbod van de overheid een optie. Volgens Christine verlopen de onderhandelingsgesprekken echter goed. "Tuinders, die mij aanschieten, geven aan dat ze blij zijn met de voortgang en dat ze zich nu weer op hun toekomst kunnen richten!"

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christine van Grunsven via 0180 – 2000 33, [email protected] of uw belangstelling schriftelijk kenbaar maken bij GR Nieuw Reijerwaard, Postbus 4010, 2980 GA Ridderkerk.