Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria: een passievrucht per dag en je slaapt beter!

De passievrucht, ook bekend als “paarse granadilla” is een tropische vrucht met oranje vruchtvlees en eetbare zaadjes van binnen. Het is een zeer aromatische vrucht die de zintuigen prikkelt en een algemeen kalmerend effect sorteert.

Passievruchten kunnen direct rauw uit de schil gegeten worden, of geperst tot een vers kopje sap. Het is een verstandig tussendoortje: één kopje verse passievruchtsap bevat weinig vet (1,6 gram), een gezonde combinatie van proteïne (5,2 gram) en koolhydraten (55 gram) en is een grote bron van vitamine A, C, kalium, ijzer en voedingsvezels.


Naast het feit dat de passievrucht een uitstekende bron van je dagelijkse behoeften is, staat deze fruitsoort ook bekend om haar hulp bij het verlichten van angst, spierpijn, hoofdpijn en slapeloosheid. Vitamine C is een antioxidant die helpt bij het beschermen van je lichaam tegen hart- en vaatziekten en kanker. Vitamine A is belangrijk bij het bestrijden van infecties, het verbeteren van je zicht en bij algehele bescherming van je lichaam.

Kalium is een elektrolyt die helpt om je lichaamsvocht op niveau te houden. Door je dagelijkse behoefte aan kalium binnen te krijgen, kun je je bloeddruk helpen verlagen en je spierenergie behouden. Daarnaast zal kalium je steunen wanneer je symptomen van artritis vertoont, door aanvallen te controleren, hoofdpijn te verlichten en een snellere genezing te bevorderen. IJzer dan weer, stimuleert je energieniveau, helpt je aan een goede nachtrust, verhoogt de immuniteit en, het meest belangrijk: helpt zuurstof te transporteren door je bloed.

Vezels zijn essentieel om constipatie te verhelpen, een lagere cholesterol te bevorderen en een teveel aan vetten in het bloed te voorkomen.

Niettemin, zijn er talloze getuigenissen van de stemmingsverbeterende eigenschappen van de passievrucht. De eenvoudigste manier om het effect te bekomen, is door het nemen van een extract. Studies hebben ook geconstateerd dat een passievrucht per dag de slapeloosheid weghoudt.


De passievrucht is ook een ‘kankerkiller’. Het sap, maar vooral de bladeren van passievruchten, bevatten alkaloïden, waaronder Harman, die de bloeddruk verlagen en die een kalmerende en krampstillende werking hebben. De bladeren van de passievrucht worden in veel landen gebruikt als medicijn.

Bloemen van de passievrucht (de passiebloem) bevatten een licht kalmerend middel en kunnen helpen slaap op te wekken. Deze passiebloem wordt gebruikt bij de behandeling van nerveuze en snel opgewonden kinderen, bronchiale astma, slapeloosheid, nerveuze gastro-intestinale stoornissen en menopauzale problemen. De passiebloem wordt soms ook gebruikt als een mild hallucinogeen.
Onderzoekers hebben ontdekt dat de gele extracten van de passievrucht kankercellen in vitro kunnen doden. De fytochemicaliën, die verantwoordelijk zijn voor dit anti-kankereffect, zijn carotenoïden en polyfenolen. Ook heeft een studie aangetoond dat de consumptie van de paarse passievruchtschil, astmasymptomen kan verminderen.

Publicatiedatum: