Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saladegroenten waarschijnlijke bron van Britse salmonella-uitbraak (2010)

Saladegroenten zijn geïdentificeerd als de waarschijnlijke bron van de salmonella-uitbraak in het Verenigd Koninkrijk in 2010, volgens Health Protection Agency (HPA).

Tussen juli en oktober 2010 werden 136 mensen in Londen en in het oosten van Engeland ziek door hetzelfde salmonella-element: Java phage type 3b variant 9.

Volgens een rapport van het HPA waren de onderzoeksresultaten verenigbaar met de saladegroenten. Echter, er werden geen saladeleveranciers geïdentificeerd als de bron en er werden geen organismen geïsoleerd van bepaalde omgevings- of voedingsfactoren.

Het HPA-rapport, gepubliceerd op de website van Eurosurveillance, vermeldde: “We kunnen de mogelijkheid niet uitsluiten dat de studie de juiste bron van uitbraak, zoals gekiemde zaadjes die betrokken waren bij twee verschillende uitbraken in Europa, heeft gemist.”

Een uitbraak van E.coli in Duitsland, eerder dit jaar, die later gelinkt werd aan besmet zaad voor kiemgroenten uit Egypte, heeft 50 mensen gedood en er meer dan 4000 geïnfecteerd.

“Het is waarschijnlijk dat de consumptie van kleinere groenten (zaden, kiemgroenten en kruiden) in salades, die waren klaargemaakt door cateraars, in sommige gevallen niet onthouden of niet opgemerkt werden”, voegde het rapport toe.

Publicatiedatum: