Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
populaire vruchten met essentiële voedingsstoffen

Dadels zijn goed voor je

Dadels zijn rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Deze natuurlijke producten bevatten calcium, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper en magnesium: allemaal goed voor de gezondheid. Er wordt gezegd dat de consumptie van één dadel per dag nodig is voor een evenwichtige en gezonde voeding. Je kunt dadels zo uit de hand eten, of ze toevoegen aan desserts om van te watertanden. Wat je ook kunt doen, is dadels gebruiken om chutney met ofwel tomaten, of tamarinde te maken. Dit kun je bewaren in de koelkast en is heerlijk om met snacks te combineren.

Verse dadels bestaan uit zacht, makkelijk verteerbaar vruchtvlees met eenvoudige suikers zoals fructose en dextrose, zodat, wanneer je ze eet, je energie meteen wordt aangevuld en je lichaam zich direct revitaliseert. Dat is dan ook precies de reden waarom dadels worden genuttigd bij het ontbijt.De vrucht is rijk aan voedingsvezels, die absorptie van het LDL-cholesterol voorkomt. Ook is het een goed bulkvormend laxeermiddel.

Dadels zijn een goede bron van vitamine A, die bekend staat als antioxidant, en is essentieel voor je gezichtsvermogen. Vitamine A zorgt ook voor het behoud van gezonde slijmvliezen en de huid. Consumptie van vruchten die rijk zijn aan vitamine A, zou ook helpen beschermen tegen long- en mondholtekanker.

Deze fruitsoort is zeer rijk aan flavonoïden, zoals bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine. Deze antioxidanten hebben de mogelijkheid je cellen en andere structuren in het lichaam van zuurstofvrije radicalen te beschermen. Dadels zijn tot slot een uitstekende bron van ijzer.

Publicatiedatum: