Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Louis Maas: "streekproduktencentrum van Zeeland"

L.Maas & Zn gaat van winkel naar web

Groenten en fruithandel L.Maas & Zn. slaat een nieuwe weg in. Alle vier de groentewinkels gaan dicht. Het familiebedrijf, dat in 1952 zijn eerste winkel opende, gaat online verder. Ook gaat het lokale telers en producenten helpen bij het verkopen van hun streekproducten. "Begin dit jaar zijn Louis Maas en ik gaan kijken welke kant het bedrijf op moet gaan om in de toekomst stabiel te zijn", legt Louis' rechterhand Kees Boer uit.

Uiteindelijk kwamen zij tot de conclusie dat de markt behoefte heeft aan lokale streekproducten.Boer: „Er is veel vraag van uit de horecabranche en retail, want eten uit de streek is helemaal hot.” Maas: "Alle Zeeuwse telers die nu streekproducten verkopen, zijn vrij kleinschalig bezig. Ze produceren of telen producten zoals kersen,jam, zuivel of bloemkool allemaal zelf. Dat brengt grote kosten met zich mee. Wij willen die mensen helpen hun items te verkopen. Dus alle streekproducten proberen we op te pikken en grootschalig aan te bieden. Bijvoorbeeld een man die jam maakt en normaal tien potjes in zijn eigen dorp verkoopt. Als wij het voor hem in heel Zeeland uitzetten, dan verkoopt hij er misschien wel meer dan 100."

Boer haakt daar op in: "We gaan de telers en producenten een goede prijs geven, zodat ze aan hun producten verdienen, maar ook bieden wij de consument een eerlijke prijs aan. Iedereen moet blij zijn." L. Maas & Zn. gaat dus aan retail leveren, maar er komt ook een mogelijkheid om alles online via de website te bestellen. "Het is de bedoeling dat wij op 19 december, een dag na de collectieve sluiting van de winkels, de website lanceren. Vanaf die website kan dan alles maar dan ook biologisch en streek wat klanten voorheen in de winkel kochten, besteld worden. Wij leveren dat dan bij de consumenten thuis. Er hoeft geen klant verloren te gaan", zegt Boer.

Op dit moment heeft het bedrijf vijftig Zeeuwse telers en producenten die willen meewerken aan het nieuwe plan. „We worden platgebeld door boeren. Ze komen hier langs om hun wijntje of hun kaasje te laten zien. Ik zie hier heel veel potentie in, dit is de toekomst.” Door deze nieuwe formule van het bedrijf moeten de winkels sluiten. Waarom kan er geen combinatie plaatsvinden? Boer: "Het nieuwe plan kost zo veel energie en aandacht, dat je keuzes moet maken. Het is jammer dat onze altijd gewaardeerde winkels weg moeten, want het bedrijf is groot geworden met de groentewinkels. Maar nu is het tijd dat de retail en bestaande groothandelsklanten, aan wie wij gaan leveren, onze rol overnemen."

Ook vallen alle producten van L. Maas & Zn. vanaf deze week onder het Skal en HACCP keurmerk. Dat wil zeggen dat alle, maar ook biologische producten, die verkocht worden, betrouwbaar zijn.

Voor meer informatie:
L. Maas & Zn Groenten en Fruit
Kleverskerkseweg 12
4338 PM Middelburg
T 0118 65 65 50
F 0118 63 96 44
[email protected]
www.maaszn.nl