Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
mooie prijzen verwacht

Griekse citroenen terug in de EU-markt

Het bedrijf Amvrosia exporteert Griekse citroenen, sinaasappelen, clementines en kiwi's op dit moment en zal binnen een paar weken beginnen met de export van paprika's, tomaten en komkommers. In de lente en zomermaanden exporteert het bedrijf ook pitloze druiven van de Thompsonvariëteit en watermeloenen. Volgend jaar zijn ze van plan meer variëteiten aan het assortiment toe te voegen.

De belangrijkste markten voor Amvrosia zijn Nederland en Australië. Ook wordt geëxporteerd naar andere Europese landen.Volgens Stavros, een woordvoerder van het bedrijf, is de binnenlandse vraag naar citroenen in het verleden erg groot geweest en er is altijd te weinig overgebleven voor de export. Dit seizoen is dat veranderd. Er zijn grotere volumes door de slechte economische situatie in het land. Men hoop dit seizoen 300 tot 500 ton te exporteren.

Vorig seizoen waren de prijzen laag door een grote Spaanse oogst, maar Stavros verwacht dat de Griekse hun mooie prijs zullen behouden door hun unieke punten en het feit dat ze voor het eerst op de Europese markt komen.Volgens Stavros is de economische situatie nuttig voor exporteurs. Het heeft gezorgd voor betere prijzen voor de Griekse telers, maar de gewone bevolking heeft geen geld om goederen te kopen. "Alles is vernietigd, het enige wat overblijft is het land en haar producten."

Voor meer informatie:
Stavros Voutsinos
Amvrosia
Tel: +43 680 551 6111
Email: [email protected]
Publicatiedatum: