Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Heidman: "Jumbo was niet meest voor de hand liggende partij"

Management C1000 casht miljoenen

"We hebben maar liefst 1400 vragen beantwoord van belangstellende bieders.” Dat zegt C1000 topman Tom Heidman vandaag in De Telegraaf. Heidman had zelfs tot een week geleden niet gedacht dat Jumbo de partij zou worden die C1000 ging overnemen. “Jumbo was absoluut niet de meest voor de hand liggende partij”, aldus Heidman die de overname strijd bestempelt als 'uiterst dynamisch’. Welke partij dan voor de hand lag als Jumbo het niet zou doen, wil hij niet zeggen. Analisten gaan er hierbij vanuit dat het om het Duitse Edeka ging. Deze retailketen kondigde dit voorjaar grote internationale groeiplannen aan.

Volgens het Financiële Dagblad zou de top zestig van C1000 bijna honderd miljoen euro onderling mogen verdelen. C1000 bestuursvoorzitter Tom Heidman en de financiële man Joost Sliepenbeek zouden van dit bedrag een aanzienlijk deel krijgen. De verkoopbonus volgt uit de participatie van het management bij de aankoop van C1000 door het Britse private-equityhuis CVC. Bij dergelijke financiële transacties is het normaal dat de personen die de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren, eigen geld inleggen. Voor CVC geeft dat de garantie dat het management meedeelt in de pijn als het slecht gaat en profiteert als het goed gaat. Ook de ondernemers van C1000 die in de supermarktketen hebben geparticipeerd, krijgen een flink bedrag overgemaakt. Zij zouden volgens het Financiële Dagblad tenminste 221 miljoen euro mogen verdelen.

Bron: Levensmiddelenkrant
Publicatiedatum: