Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Knoflook kan tegengesteld werken bij chemotherapie
Tholen - Een nieuw onderzoek heeft gesuggereerd dat acaibessen, komijn, kruidenthee, kurkuma en langdurig gebruik van knoflookrijke- en kruidensupplementen, die zoals algemeen wordt aangenomen goed voor je gezondheid zijn, een negatieve impact kunnen hebben bij chemotherapie.
Volgens de onderzoekers van het Pakistaanse Northwestern Memorial Hospital zijn er steeds meer aanwijzingen dat deze populaire supplementen het effect kunnen versterken of verzwakken van chemotherapie en in sommige gevallen een giftige of zelfs dodelijke reactie kunnen veroorzaken.
"Met de groei van het internet hebben patiënten een betere toegang tot informatie over alternatieve producten en wenden ze zich vaak tot voedings- en kruidensupplementen om hun ziekte te behandelen, omdat ze denken dat ze natuurlijk en veilig zijn", aldus geriater en onderzoeker McKoy van het Northwestern Memorial Hospital en inleider op de ASCO presentatie.
"Wat mensen niet beseffen is dat supplementen meer zijn dan alleen vitamines en bij medische therapieën kunnen tegenwerken of niet goed opgenomen worden" voegde McKoy eraan toe.
Kruidensupplementen die worden gedefinieerd als plantenonderdelen die worden gebruikt voor therapeutische doeleinden, kunnen interageren met chemotherapiemedicijnen door verschillende mechanismen.
Sommige kruiden kunnen interfereren met het metabolisme van het medicijn, waardoor ze minder effectief zijn, terwijl andere kruiden, zoals langdurig gebruik van knoflook het risico van bloedingen kunnen verhogen tijdens de operatie. Terwijl culinaire kruiden, die in kleine hoeveelheden voor het aromatiseren van voedsel over het algemeen veilig zijn, kan consumeren van grote hoeveelheden gedurende langere tijd een negatief effect hebben op het lichaam bij chemotherapie.
Het onderzoeksresultaat werd gepresenteerd tijdens de recente American Society of Clinical Oncology (ASCO) bijeenkomst in Chicago en werd gepubliceerd in het Journal of Biogeografie.