De onrustige politieke situatie in Caïro is nog steeds gaande. De invloed hiervan op de agf-sector is volgens het bedrijf Global Fruit tot nu toe nog minimaal. In week 46 is de Damiettahaven gesloten geweest. Demonstranten protesteerden tegen milieubelastende petrochemische fabrieken. OP 18 november werd de haven weer geopend.

Veel protestanten wilden een sluiting van de havens van de Middelandse Zee uit protest tegen petrochemische fabrieken. Global Fruit, een Egyptisch exportbedrijf, geeft aan geen last te hebben gehad van de situatie in de DMT-haven omdat ze normaal gebruik maken van Port Said.De Egyptische groenten- en fruitexport draait momenteel op volle toeren. De meeste bedrijven geven aan weinig last te hebben van de situatie te hebben gehad en lieten producten vervoeren via andere havens.

Global Fruit is begonnen met de export van aardbeien, sperziebonen, paprika's, lente-ui en pepers. In week 48 zal de aardbeienexport naar Rusland starten met een volume van ongeveer 3.000 dozen per week.Op 7 december zal de export van navelsinaasappelen beginnen. Ze zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen in 15 kg dozen. Het exportseizoen voor Mineola's begint op 15 december.


Ondanks de situatie in Egypte is Global Fruit optimistisch over het seizoen en de toekomst. "Global Fruit zal alles in het werk stellen om te blijven leveren aan de klanten", besluit de woordvoerder.

For more information:
Global Fruits LLC
15/1, Shrok Al Ahly Club
Nasr City - Cairo, Egypt
Tel: +202-247-03628
Fax: +202-247-03627
Mob1.+2 0106802763
skype. shaimaach
E.mail : shaimaa@global-fruit.net
web. www.global-fruit.net