Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe technologie van Dofra Foodtec goed ontvangen

Nadat Dofra Foodtec bv afgelopen mei haar nieuwe uienschiller op de United Fresh beurs in Amerika heeft gelanceerd, is er veel interesse voor de door Dofra ontwikkelde techniek met supermagnetisme. In de uienschiller van Dofra Foodtec zijn de conventionele mechanische slijtdelen zoals trekveren en snaren volledig vervangen door permanente supermagneten. De voordelen hiervan zijn legio en vertalen zich onder andere in een duurzamere machine (de magneten slijten niet en voeren hun klem- en roteerfunctie volledig wrijvingsloos uit) met tot 90% minder afval, hygiënischer ontwerp, sneller reinigbaar, minder onderhoud en een grotere range van ongesorteerde uien die zonder instellingswijziging verwerkt kunnen worden.


een blik in Dofra Magnetic Onion Peeler, boordevol supermagnetisme.

De belangstelling voor deze nieuwe wereldwijd gepatenteerde technologie is groot en resulteert in veel aanvragen vanuit alle delen van de wereld. “Afgelopen maand hebben we een machine aan Agro Faktor in Polen geleverd die dankzij de nieuwe technologie eindelijk succesvol de kleinere uien kunnen schillen de voor hun bedrijf zo karakteristiek zijn” aldus de Groot, CEO van Dofra Foodtec. Met de conventionele uienschillers bleek dat altijd een probleem.

Voor andere bedrijven, in met name de USA, is de verbeterde hygiëne en het verminderde onderhoud het doorslaggevende criterium voor aanschaf, terwijl voor een Canadese klant de duurzaamheid een belangrijk aanschafcriterium was.
"Het grote aantal voordelen van de techniek met supermagnetisme heeft onze verwachtingen overschreden” vertelt de Groot. "Waar wij ons oorspronkelijk focusten op beter bedieningsgemak en een langere gebruiksduur met minder onderhoud, kregen we er gaandeweg nog een heleboel andere voordelen bij. Een zeer geslaagde innovatie."

Publicatiedatum: