Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Eck levert oplossing voor bevoorrading Duitse bloemenveiling

De Duitse verkeersminister Voigtsberger van de deelstaat Nordrhein Westfalen heeft bekend gemaakt dat Nederlandse vervoerders met een LZV combinatie geen bloemen en planten mogen vervoeren naar de bloemenveiling in Herongen, vlak over de Duitse grens bij Venlo. Van Eck heeft hier de oplossing voor: de Urban Ecko CO2mbi.

De Urban Ecko CO2mbi is een vervoersconcept bestaande uit 2 opleggers, waarbij het asstel van de voorste oplegger naar achteren kan worden geschoven. Met deze transportoplossing kan de transporteur lange afstanden rijden én de voertuigen los inzetten voor trajecten waarbij niet gereden mag worden met een LZV. In tegenstelling tot de conventionele LZV concepten zoals motorwagen- dolly-trailer combinatie en trekker-oplegger-middenasaanhangwagen combinatie, kan de Urban Ecko CO2mbi wel beide laadeenheden laden en/of lossen met hetzelfde trekkende voertuig. In dit specifieke geval wordt de slechts laatste 900 meter Duitsland in naar de veiling twee keer gereden.

Binnen het Nederlandse distributieverkeer mogen vervoerders ook niet met LZV voertuigen in de binnensteden komen en wordt de Urban Ecko CO2mbi al door meerdere vervoerders met succes ingezet. Met behulp van een conventionele trailer moet om dezelfde hoeveelheden te transporteren, 2 keer gereden worden en met de Urban Ecko CO2mbi 1 keer. Er zijn dus minder ritten nodig voor dezelfde hoeveelheid lading. Gezien het grote probleem van verkeerscongestie op de Nederlandse en Europese wegen, is dit een zeer belangrijk thema. De Urban Ecko CO2mbi kan een grote CO2 reductie behalen en daarmee een goede bijdrage leveren aan het milieu.
Publicatiedatum: