Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereld op zijn kop, pas op met groenten eten!


India – Een deel van de mooie, verse groenten op de Indiase markt wordt geïrrigeerd met vervuild rioolwater. Dit water bevat grote hoeveelheden lood, cadmium, chroom, kwik en arsenicum, zo toont een onderzoek van het Indian Institute of Horticultural Research (IIHR) aan. 

Het probleem loopt uit de hand nu deze producten zonder enig probleem op de Indiase markt verschijnen bij gebrek aan enige vorm van controle die de consumptie van de groenten in de gaten houdt. 

Het vervuilde water heeft, samen met overmatig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, niet alleen de groenten vervuild, maar ook de aarde. Uit het onderzoek blijkt het niveau van de giftige stoffen in de geteste aarde meer dan 6 mg te zijn. Toch lijkt het State Horticulture Department het probleem enigszins weg te wuiven. 

Volgens hen zijn het slechts de kleine straathandelaren die hun groenten bij dergelijke bedrijven inkopen. Volgens Shanmukhappa, directeur bij Horticultural Producers' Co-operative Marketing and Processing Society (HOPCOMS) zijn zij erg lastig in de gaten te houden.

De verdachte producten worden naar een lab gestuurd om te testen. Experts zeggen dat de groenten niet van gezonde groenten zijn te onderscheiden tenzij ze worden gecontroleerd op resten van giftige chemicaliën. 
Publicatiedatum: