Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Drees: "Belangrijk is de koppeling met de teler"

Willem en Drees introduceren bewerkte agf

Tholen - Willem&Drees zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstseizoen. "We leggen nu de laatste hand aan het kerstassortiment. Naast 'gewone' wintergroenten bieden we dit jaar nog meer écht vergeten groenten en speciale producten", vertelt Drees Peter van den Bosch enthousiast.

Drees geeft aan dat ze regelmatig nieuwe producten in het assortiment hebben. Ook op het gebied van bewerkte agf zijn ideeën uitgewerkt. We zijn nu bezig met de introductie van twee nieuwe producten: appelsap en soep", vertelt Drees Peter. Wat is er zo speciaal aan deze nieuwe producten? "Bij de appelsappen, die er nu op de markt zijn, gaat het vaak om een mix van verschillende producten. Wij gaan voor specifieke rassen zoals Cox en Wellant. Daarbij leggen we de koppeling met de teler en benadrukken het lokale aspect. Van een bepaalde oogst proberen we zoveel mogelijk producten te bewaren zodat het sap langer verkrijgbaar is. Ook de soepen hebben iets speciaals: één hoofdingrediënt zoals pompoen, pastinaak of rode bieten. Dit zijn koelverse soepen."Het afgelopen jaar is het telersbestand van Willem & Drees flink uitgebreid. "Het hele jaar door worden we beleverd door zo'n 100 telers. Het verschilt ook per teler hoe lang de leverperiode is, sommige seizoensproducten zijn er natuurlijk maar kort."

Willem en Drees zijn al zo'n twee jaar actief met local for local producten. Het doel van hun bedrijf is om lokale voedselketens op te zetten en mensen kennis te laten nemen van het eten uit hun eigen omgeving. Op dit moment beleveren Willem en Drees bijna 200 verkooppunten. De producten zijn in bijna heel Nederland te vinden.

Voor meer informatie:
Drees Peter van den Bosch
Willem&Drees
Graaf van Lynden van Sandenburgweg 6
3945 PB Cothen
0343 767001
www.willemendrees.nl