Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: export van bio-bananen groeit met 30% in 2012

Ondanks de economische crisis verwacht men dat de export van biologische bananen naar Europa in 2012 met 30% zal groeien. De stijging is te danken aan de grote vraag vanuit landen als Nederland, Italië, Zwitserland en Australië. Ook is het klimaat in de Chira Vallei, waar de bananen worden geteeld, zeer gunstig. Dat draagt bij aan een groei van de productie. Daarnaast zien we een stijgende lijn voor biologische producten in het algemeen.

De sectororganisatie hoopt op steun vanuit de overheid om irrigatiesystemen te kunnen gaan plaatsen, zodat land dat nu nog onbeplant is, geschikt wordt voor de teelt van bananen.

Azië

De export van biologische bananen is opvallend gegroeid naar landen op het Aziatische continent. Men verwacht dat dit in de toekomst een belangrijke afzetmarkt gaat worden voor de bananen. Met name in Korea en Japan groeit de vraag.
Publicatiedatum: