Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pierre Wind:

"Zeewier is voedsel van de toekomst"

Zeewier, die groene slierten die je in zee vindt, wordt de nieuwe eettrend 2011. De zeegroente is lekker en gezond, aldus kenners. Er zijn honderden soorten zeewier. Sommigen kun je wel eten, anderen niet. De bekendste is Nori, een geperste soort, die wordt ook in sushi gebruikt en is het meest bruikbaar. Wakame is ook een bekende soort, die kun je ook rauw eten.

Kok Pierre Wind denkt dat we de komende jaren massaal aan het zeewier gaan. "Ik weet zeker dat het in 2013 of 2014 een enorme trend gaat worden. Zeewier is een plantje in de zee, vergelijkbaar met groenten. Vooral onder vegetariƫrs is het populair. Gezond eten is hip en zeewier hoort daarbij."

Ook Willem Brandenburg van de Wageningen Universiteit spreekt vol lof over het zeewier. "Het is het voedsel van de toekomst. Het bevat veel goede eiwitten. Momenteel gebruiken we te veel grondstoffen voor onze voedselproductie en de wereldbevolking groeit. Zeewier is duurzaam, snel en gezond."

Bron: RTL
Publicatiedatum: