Oostenrijkse fruitproductie steeg weer in 2011

Tholen – Statistische gegevens uit Oostenrijk geven aan dat in totaal 269.000 ton fruit werd geproduceerd, 13% meer dan het langjarig gemiddelde. Vooral pit- en steenvruchten gaven boven gemiddelde oogsten, terwijl bessen 'slechts' een normale oogst gaven.

In de commerciële fruitteelt werd 235.700 ton hardfruit geoogst en dus 15% meer dan in 2010. Vooral bewaarfruit bereikte met 223.300 ton een aanzienlijke stijging, 15% meer dan in 2010. Peren voor de bewaring produceerden 5.500 ton, 16% meer ten opzichte van 2010. Ook vroege zomerperen gaven meer opbrengst met 3.900 ton, een stijging van14% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Met 15.200 ton steenfruit was de oogst een derde hoger dan in 2010. Er werden 5.800 ton abrikozen geoogst, 69% meer dan het lange termijn gemiddelde. In Neder-Oostenrijk werden gemiddeld 10,5 ton per hectare geoogst, wat uitzonderlijk hoog is. Pruimen gaven met 4.200 ton een stijging te zien van 10% ten opzichte van 2010. De productie van kersen en zure kersen kwam uit op een totaal van 2.800 ton, wat neerkomt op een stijging van 30% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Anderzijds gaven bessen met 17.800 ton 13% minder opbrengst dan in 2010. De oogst van aardbeien kwam uit op 14.200 ton, wat neerkomt op een daling van 13% ten opzichte van het vorige jaar en met 4% ten opzichte van de gemiddelde oogst van de laatste 10 jaar. Zelfs de oogst van rode bessen was met 1.500 ton 18% lager dan in 2010. Alleen de oogst van frambozen steeg met 3% tot 1.200 ton ten opzichte van het voorgaande jaar.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven