Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Culinaire lunch bij Restaurant Sonoy brengt professionals dichterbij LOF

Burgemeester Noordoostpolder opent witlofseizoen bij LOF

Met het afbreken van een kropje witlof vanaf de witlofwortel heeft Burgemeester Aucke van der Werff op een symbolische manier het witlofwinterseizoen geopend. Dit gebeurde tijdens een informatieve, culinaire bijeenkomst bij Witlofkwekerij LOF in Espel.


Burgemeester en Geert Langerak openen het Witlofwinterseizoen

Jan de Vries van LOF: "Witlof dreigt een beetje in de vergetelheid te raken. De jongere generaties weten niet meer wat er allemaal mogelijk is met witlof. Terwijl het een zeer veelzijdige groente is met veel mogelijkheden”. Daarom heeft Witlofkwekerij LOF een informatieve dag georganiseerd voor mensen die dagelijks vanuit hun beroep bezig zijn met witlof, voeding, groente, onderzoek, gezondheid en duurzaamheid. In de hoop dat er weer meer positief zal worden rondgepraat over witlof en uiteraard ook over roodlof."

Verleiding door winkelschap

Na de openingshandeling door de Burgemeester, heeft Geert Langerak (Marketing en Acquisitie LOF.) de toehoorders meegenomen in het verhaal van LOF. Geert Langerak : “Er lopen bij LOF. zeer gepassioneerde mensen rond die graag het verhaal van LOF. willen uitstralen. Het telen van een goed product is niet meer voldoende. Je moet erover vertellen, bij de handel en bij de consument. De consument moet weer worden verleid op het bord en bij het winkelschap. Het is een beetje saai rond witlof. In het schap moet er meer variatie komen op het gebied van seizoen, smaak en gebruiksdoel. En daar gaat LOF. aan werken. Samen met de handel en retail. Want dat kunnen en willen we natuurlijk niet alleen, dat kan alleen maar samen met alle schakels in de keten.”

Vers en lekker

Na de informatie volgde de rondleiding door de Witlofkwekerij. Jan de Vries heeft uitgelegd hoe modern en duurzaam de splinternieuwe kwekerij is ontworpen en hoe het in de praktijk werkt. Jan de Vries: “In deze kwekerij zit 33 jaar kennis en ervaring met witlof. Daarnaast hebben Gerwin (zoon en opvolger) en productieleider Teun Heibrink hun kennis en visie ingebracht. Met deze kwekerij met de nieuwste technieken en innovaties kunnen we een schoon en veilig kropje witlof produceren. Vers en lekker! En dat willen we graag laten zien. Zodat de consument weet dat het goed zit met voedselveiligheid, tracking en tracing en certificering."

Smaakbeleving

Na de informatie en het zien van het productieproces was het tijd voor de smaakbeleving. De groep heeft genoten van een zeer verrassende culinaire Witloflunch. Margriet de Vries ( Communicatie ): “We hebben Paul van Staveren van Restaurant Sonoy in Emmeloord (Michelin Ster) gevraagd de smaak en de vele mogelijkheden van Witlof op de kaart te zetten. We hopen dat deze aanpak mensen aanzet om zelf weer vaker met Witlof aan de slag te gaan. Er zijn veel meer mogelijkheden dan ham/kaas uit de oven en de salade in de zomer. We zullen het aan de consument moeten uitleggen, samen met de handel, de culinaire pers en voedingsdeskundigen. Die waren allemaal aanwezig in de kwekerij en in het restaurant. Dus het startschot is vandaag gegeven."

Klik hier voor het filmpje van de opening.


Genieten van verrassende witlofgerechten

Voor meer informatie:
Witlofkwekerij LOF
Tel 0527-271616
www.witlofkwekerijlof.nl
Publicatiedatum: