Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en lagere prijzen

Brazilië: Grote sinaasappeloogst veroorzaakt logistieke problemen

De grote sinaasappeloogst in Brazilië zorgt voor verschillende problemen. Dit is de grootste oogst van de laatste 10 jaar. Met een toename van het aanbod neemt het lossen van vrachtwagens steeds meer tijd in beslag. Er zijn veel logistieke problemen en sommige vrachtwagens moeten wel drie dagen wachten om gelost te worden.

In de regio São Paulo, de grootste producent van het land, zou de sinaasappeloogst dit jaar 390 miljoen dozen bereiken, 18% meer dan de vorige oogst. Volgens een teler met een areaal van 25 hectare is het een moeizame markt. "De prijzen zijn niet goed omdat ook de meststoffen elk jaar stijgen", geeft hij aan.De overheid, de industrie en telers zijn van plan om een nieuwe prijsovereenkomst te ondertekenen. De regering wil een bedrag van $240.000 uitkeren aan de industrie om sapopslag te financieren. De teler zal dan per doos de minimumprijs van $10,50 ontvangen.

Als gevolg van deze overeenkomst zal de industrie in juni volgend jaar een evenredige verdeling van de winst behalen met de verkoop van sap. Men verwacht dat de teler naast de $10,50 nog een extra bonus zal krijgen op de prijs.

Bron: G1
Publicatiedatum: