Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimmere kunststof verpakkingen voorkomen bederf

Canada – Hoeveel voedsel wordt er nou eigenlijk verspild? Sommige rapporten tonen aan dat maar liefst 25% van het aangeschafte voedsel rechtstreeks in de afvalbak verdwijnt of wordt afgekeurd door restaurants en winkels. Al met al verspillen de rijke landen ongeveer een miljoen ton aan voedsel per jaar. 

'Er zijn verschillende innovaties op het gebied van plastic verpakkingen waarmee het voedsel langer vers blijft zodat er minder wordt verspild en op de stortplaats beland,' zo vertelt Greg Wilkinson, Voorzitter en CEO bij Canadian Plastics Industry Association. 

'Van hersluitbare plastic zakjes en luchtdichte plastic opbergbakjes tot portie-zakjes voor je favoriete voedsel. De plasticindustrie biedt mensen allerlei mogelijkheden om de hoeveelheid verspild voedsel terug te brengen waardoor het uiteindelijk ook goedkoper is voor de mensen zelf.'

Voedselverspilling heeft ook een behoorlijke invloed op het milieu. Het Global Methane Initiative bevestigt dat het methaangas dat wordt veroorzaakt door weggegooid voedsel op stortplaatsen 25 keer schadelijker is dan carbon dioxide die wordt uitgestoten door auto's. Deze stortplaatsen zijn zelfs verantwoordelijk voor meer dan 20% van al het schadelijke methaangas dat wordt uitgestoten. 

'De kwestie van het voedsel afval dat door consumenten wordt weggegooid, blijft een gigantisch probleem. Misschien is dit wel het grootste probleem als we het over afvalverwerking hebben,' zo zegt Dr. Paul Butler, auteur en consultant in voedselverpakkingen. 'Het is belangrijk om ons te focussen op het terugbrengen van het gewicht van het verpakkingsmateriaal en het ontwikkelen van verpakkingsmaterialen die herbruikbaar zijn. Het ontwikkelen van nieuwe innovaties op het gebied van verpakkingen helpt consumenten om hun voedsel inventaris overzichtelijker te maken en het draagt bij aan een meer duurzame bevoorradingsketen en dat kan een groot verschil maken voor ons milieu. 

Publicatiedatum: