Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Kees Heegsma mag het gaan vriezen

"Goede peenprijs voor de tijd van het jaar"

Tholen - De prijs van peen is de laatste weken opgeklommen naar een niveau rond de 13/14 cent voor het veldgewas. "Voor de tijd van het jaar is dat een goede prijs, zeker als je kijkt naar de prijzen van andere producten", constateert vollegrondsgroentehandelaar Kees Heegsma uit Lemmer. Volgens Kees zijn de prijzen aardig omhoog gezet door de koelhuizen die nog ruimte hadden in hun koelhuis en daarvoor wortelen hebben bijgekocht. "Telers die voor 12/13 cent afland hebben verkocht, gaan al snel op een prijs rond de 20 cent zitten (uit de koeling geleverd). De verwerkers maken daarom eerst hun eigen voorraad op voordat ze op de vrije markt wortelen gaan bijkopen.



Kees schat het peenaanbod iets lager in dan vorig jaar en is positief gestemd over de kwaliteit, al zal dat later in het seizoen moeten blijken. De oogst afland is sinds vorige week nagenoeg gedaan. "Op een paar percelen zitten de wortelen nog in de grond, maar dat zijn geen aantallen meer. Het is wachten op vorst, want momenteel kunnen onze exportmarkten zelf nog volop oogsten. Zo gaan er naar Oost-Europa nog steeds geen volumes toe", besluit de Friese handelaar. "Dus wat ons betreft, krijgen we een Elfstedentocht!"

Voor meer informatie:
Kees Heegsma
Heegsma BV
Straatweg 74
8531 PZ Lemmer
Tel: 0514-569224
Fax: 0514-569397
www.heegsmabv.nl